Eerste matchingsite voor wensmoeders wensvaders & zaaddonoren
Welkom, (Inloggen)

Maak DNA-onderzoek voor donorkinderen gratis

Auteur: Harkema, d.d. 17-10-2018

Ben je kind van een donor en wil je achterhalen wie je biologische vader is, dan moet je nu nog €250 betalen om toegang te krijgen tot de databank. Voor de donor zelf is het gratis, terwijl juist de donorkinderen hier niet voor hebben gekozen. Tot 2004 was het namelijk nog mogelijk om anoniem zaad te donoren. Naar schatting zijn er voor deze periode 40.000 kinderen verwerkt middels anonieme zaaddonatie.

ChristenUnie

De ChristenUnie vindt het niet kunnen dat hier een kostenplaatje aan zit voor de donorkinderen. Zij willen dat dit ook voor hen voortaan gratis wordt. Het ziet er naar uit dat zij een meerderheid krijgen in de Tweede Kamer.

Naar de rechter

Eerder kwam al in het nieuws dat sommige donorkinderen naar de rechter stappen omdat deze gegevens niet vrij worden gedeeld. Voor veel donorkinderen is het belangrijk om te weten wie je biologische vaders is. Waar bepaalde uiterlijke kenmerken of karakter eigenschappen vandaan komen, maar de medische achtergrond kan belangrijk zijn. Dit geldt eveneens voor kinderen die zijn voortgekomen uit eiceldonaties, al ligt dit aantal een stuk lager.

Zoek jij een zaaddonor of wensouder die bij je past?

  • Gecontroleerde profielen
  • Beveiligde website
  • Matching principe
  • Live Chat functie
  • Onbeperkt lidmaatschap