Eerste matchingsite voor wensmoeders wensvaders & zaaddonoren
Welkom, (Inloggen)

GaybyBoom sponsort Steven van Akelijen

Auteur: Harkema, d.d. 07-04-2016

Vandaag hebben we een prettig gesprek gehad met Steven van Akelijen over zijn deelname aan de Mr Gay World verkiezing in Malta, welke van 19 t/m 23 april plaatsvindt in Malta. De 33 jarige Roosendaler vertegenwoordigd Nederland met een belangrijk hoofddoel: Opkomen voor Nederlandse wensvaders! GaybyBoom zal Steven hierin ondersteunen, zodat er een duidelijk signaal wordt afgegeven voor de Nederlandse overheid. Homo mannen hebben in Nederland namelijk een moeilijke positie wanneer het gaat om ouderschap.

In september 2015 is Steven tijdens de Mr Gay Netherlands verkiezingen tweede geworden. Voor de Mr Gay World verkiezing vervangt hij de winnaar (Tom van den Nieuwenhuijzen), gezien deze andere verplichtingen had. Mr Gay World is een jaarlijkse internationale wedstrijd voor homo mannen, waarin de deelnemers als woordvoerder fungeren voor wereldleiders in het kader van gelijke rechten en mensenrechten. Zelf heeft Steven vier jaar lang een moeilijke strijd geleverd om zijn kinderwens te vervullen met een draagster, maar helaas zonder resultaat. In deze periode liep hij tegen een hoop wettelijke problemen aan, welke hij graag aan wil kaarten tijdens de verkiezingen.

De timing van de verkiezingen is gunstig, gezien de Staatscommissie Herijking ouderschap voor 1 mei een adviesrapport zal uitbrengen. Hierin wordt gekeken naar de uitgangspounten van het afstammingsrecht en het ontstaan van juridisch ouderschap. Verder onderzoekt de commissie welke wettelijke mogelijkheden er zijn voor meerouderschap, meeroudergezag en draagmoederschap. Zie voor meer informatie ook onze blog Staatcommissie Herijking ouderschap.

GaybyBoom heeft een eigen pagina aangemaakt voor hem, zie: Steven van Akelijen, waarin de updates en video's van hem worden bijgehouden. Houd deze pagina dus goed in de gaten en vergeet niet ook nog even voor hem te stemmen op mrgayworld.com.

 

Zoek jij een zaaddonor of wensouder die bij je past?

  • Gecontroleerde profielen
  • Beveiligde website
  • Matching principe
  • Live Chat functie
  • Onbeperkt lidmaatschap