Eerste matchingsite voor wensmoeders wensvaders & zaaddonoren
Welkom, (Inloggen)

Kind zonder partner

Auteur: Harkema, d.d. 16-02-2016

Bijna een op de drie single vrouwen (29%) kan zich een kind zonder partner voorstellen. Van de mannen ziet 11 procent dit zitten.

Parship heeft een onderzoek gedaan naar 2.270 leden tussen de 18 en 69 jaar. De uitkomst was verrassend, 29% van de ondervraagde vrouwen zonder relatie zou liever een kind willen zonder partner dan helemaal geen kinderen krijgen. Dit geeft toch wel aan hoe sterk een kinderwens kan zijn.

Bij de keuze van een levenspartner weegt dan ook mee of de potentiële partner een kinderwens heeft. Maar liefs 72% van de kinderloze singles (vrouwen en mannen) tussen de 18 en 39 jaar geven aan graag kinderen te willen. 40% van deze singles vindt het jammer nog geen vader of moeder te zijn.

Er is echter een verschil merkbaar tussen de mannen en vrouwen. Ondanks ook bij mannen de kinderwens groot is, geeft slechts 11% aan ook alleen een kind op te willen brengen. Mannen zijn daarbij ook iets meer tevreden met hun huidige leven zonder kind, namelijk 30% van de mannen tegenover 23% van de vrouwen. Dit verschil wordt mogelijk verklaard door de biologische klok. Vrouwen van midden tot eind 30 voelen een bepaalde druk van “nu of nooit” en proberen dan op een alternatieve manier invulling te geven aan hun kinderwens. Bij mannen ligt deze druk lager, gezien zij op langere leeftijd nog kinderen kunnen verwekken. Hier wordt echter ook steeds meer ondezoek naar gedaan en wordt een verband gebracht tussen ziektes als autisme en de leeftijd van de biologische vader.

Single vrouwen bij GaybyBoom

Ook bij GaybyBoom zien we dat het aandeel single vrouwen relatief hoog is, namelijk 30% van de inschrijvingen. We zien dat deze vrouwen een grotere tijdsdruk ervaren dan lesbische vrouwen. Mogelijk komt dit doordat lesbische vrouwen niet ‘wachten’ op een partner die invulling kan geven aan hun kinderwens en hierdoor eerder handelen.

Zoek jij een zaaddonor of wensouder die bij je past?

  • Gecontroleerde profielen
  • Beveiligde website
  • Matching principe
  • Live Chat functie
  • Onbeperkt lidmaatschap