Eerste matchingsite voor wensmoeders wensvaders & zaaddonoren
Welkom, (Inloggen)

Meerouderschap moet verder worden onderzocht

Ondanks er net een nieuw onderzoek is afgerond hebben de formerende partijen vandaag besloten dat er meer onderzoek moet komen naar meerouderschap. Toch lijkt het probleem meer te zitten in de meningsverschillen tussen de verschillende partijen. De CDA ziet bezwaren en de ChristenUnie is ronduit tegen meerouderschap. De vier partijen die praten over een nieuw regeerakkoord zouden geen harde besluiten nemen over dit onderwerp.

Het 2,5 jaar durende onderzoek rondom dit onderwerp had een duidelijke uitkomst. Eind 2016 adviseerde de staatscommissie om het familiericht aan te passen aan de nieuwe maatschappelijke ontwikkelingen. Kinderen groeien immers al vaak op in samengestelde- of regenboog gezinnen. Dit leidt tot zowel juridische als praktische problemen. Volgens de onderzoekers zou dit in de wet moeten worden aangepast, waarin zij concrete voorstellen hebben gedaan. Het aantal meeroudergezinnen neemt toe, dus het is logisch dat dit ook juridisch onderbouwd is.

D66, VVD, PvdA en GroenLinks staan achter deze nieuwe wetsvoorstellen, maar de Christelijke partijen zijn niet bereid hierin mee te gaan. Deze discussie laten ze over aan het volgend kabinet.

Teken de petitie!


De OuderschapsCoalitie is een petitie gestart. Hiermee vragen zij de formerende partijen, met daarbij de VVD & D66 in het bijzonder, om deze kabinetsperiode al tot een goede meerouderschapsregeling te komen en werk te maken van de aanbevelingen gedaan door de Staatscommissie Herijking Ouderschap. Klik op deze link om de meerouderschap petitie te ondertekenen.

Zoek jij een zaaddonor of wensouder die bij je past?

  • Gecontroleerde profielen
  • Beveiligde website
  • Matching principe
  • Live Chat functie
  • Onbeperkt lidmaatschap