Eerste matchingsite voor wensmoeders wensvaders & zaaddonoren
Welkom, (Inloggen)

Wanneer ben ik geschikt als spermadonor?

Auteur: Harkema, d.d. 25-03-2015

Stel je bent als man bereid om sperma te donoren aan een alleenstaande vrouw of lesbische stel. Bijvoorbeeld omdat je in je directe omgeving hebt gezien hoe moeilijk een onvervulde kinderwens is. Hoe weet je dan of je hier geschikt voor bent?

Allereerst is het handig om te zien of je in het volgend profiel past:

- je bent een man tussen de 22 en 45 jaar
- je bent lichamelijk en geestelijk gezond
- er zijn geen erfelijke aandoeningen bekend bij jou of in jouw familie
- je bent seksueel monogaam

Daarnaast zul je als spermadonor open moeten staan voor kennismaking met het toekomstig kind. Hier hebben zij in Nederland namelijk recht op. In een sperma kliniek worden de gegevens dan ook bewaard bij de Stichting Donorgegevens kunstmatige bevruchting.
Kinderen kunnen dan vanaf 12 jaar kenmerken van de spermadonor opvragen en vanaf 16 jaar kunnen zij de persoonsgegevens aanvragen. Het verschil met GaybyBoom is dat je al voorafgaand aan de geboorte van het kind, contact het met de wensmoeder, het lesbisch stel, of de wensouders. Dit betekent dat je zelf aanvullende afspraken kunt maken, welke je vast kunt leggen in een donorcontract. Ook kun je in tegenstelling tot een spermabank zelf selecteren waar je wil dat het kind wordt grootgebracht.
De dankbaarheid van de wensmoeder, de wensmoeders of wensouders is erg groot wat de spermadonor een goed gevoel kan geven.

Wil je meer weten over sperma donor worden? Kijk dan ook eens op zaaddonor-gezocht.nl

Zoek jij een zaaddonor of wensouder die bij je past?

  • Gecontroleerde profielen
  • Beveiligde website
  • Matching principe
  • Live Chat functie
  • Onbeperkt lidmaatschap