Eerste matchingsite voor wensmoeders wensvaders & zaaddonoren
Welkom, (Inloggen)

IVF-gids biedt uitleg en houvast

Auteur: Byvanck, d.d. 08-11-2017

Wensouders die aan IVF of ICSI beginnen krijgen te maken met allerlei onbegrijpelijke medische termen. Daarom schreven JBZ-gynaecoloog Jan Peter de Bruin en journalist Henk Hanssen een gids waarin alle begrippen snel kunnen worden opgezocht: De IVF-gids, alles wat je moet weten om je kans van slagen te vergroten. Het eerste exemplaar van dit boek wordt op vrijdagmiddag 10 november in het JBZ gepresenteerd tijdens een mini-seminar over het betrekken van wensouders bij IVF en ICSI.

Regie krijgen

Jan Peter de Bruin is als gynaecoloog verbonden aan het Centrum voor Voortplantingsgeneeskunde in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. Hij heeft honderden paren met vruchtbaarheidsproblemen behandeld. “Het belang van De IVF-gids ligt voor mij in het goed voorlichten van patiënten, zodat zij weer regie kunnen krijgen over hun eigen situatie. Patiënten met een onvervulde kinderwens zijn vaak onzeker en gestrest. Goede uitleg over hun vruchtbaarheidsprobleem en behandelmogelijkheden geeft rust en een zekerder gevoel over de keuze die ze samen met hun dokter maken.”

Ingewikkelde termen

Henk Hanssen is auteur van diverse populaire boeken over het vaderschap zoals Babymanagement en Peutermanagement voor mannen. "Als je aan een IVF-traject begint, beland je in een vreemde wereld vol ingewikkelde termen zoals LH-piek, blastocyste en agonist. Voor artsen en verpleegkundigen is het allemaal gesneden koek, als wensouder begrijp je er weinig van. Ik had behoefte aan een gids die me uitleg en houvast bood. Dát boek is er nu.”

Het eerste exemplaar van De IVF-gids wordt vrijdagmiddag overhandigd aan Leonie Caris, een patiënte van co-auteur Jan Peter de Bruin. De uitgever van de gids is IkVader.nl.

Jeroen Bosch Ziekenhuis

In het Jeroen Bosch Ziekenhuis richten we ons op het bieden van voortreffelijke zorg. Zorg die veilig en gastvrij is en waarin een open dialoog mogelijk is tussen zorgverlener en patiënt. Zorg die gegeven wordt in een stimulerende omgeving waarin continu wordt gestreefd naar verbetering en kennisoverdracht. Bijvoorbeeld door onderzoek, samenwerking met andere zorgpartners en bedrijven en door het opleiden van jonge medische en andere professionals. Zorg waarbij gewerkt wordt vanuit één kerngedachte: Aandacht maakt ’t beter.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis uit ’s-Hertogenbosch is een groot STZ-ziekenhuis met ruim 760 bedden en zo’n 4.000 medewerkers. De 260 medisch specialisten binnen het JBZ  zijn georganiseerd in de Bossche Specialisten Coöperatie (BSC). Het JBZ verzorgt samen met de BSC de medisch-specialistische zorg in de regio  ’s-Hertogenbosch en Bommelerwaard. Bijzondere aandachtsgebieden zijn minimaal invasieve (robot)chirurgie en ketenzorg.

Zoek jij een zaaddonor of wensouder die bij je past?

  • Gecontroleerde profielen
  • Beveiligde website
  • Matching principe
  • Live Chat functie
  • Onbeperkt lidmaatschap