Eerste matchingsite voor wensmoeders wensvaders & zaaddonoren
Welkom, (Inloggen)

Podcastserie wensvaders

Auteur: de Ruiter, d.d. 28-05-2018

Twee mannen worden vader van een tweeling, met een draagmoeder in Mexico.


De (wens)vaders Kerry (links) en Carsten met hun dochters Uta en Sounia (rechts) op de arm.

Het gaykoppel Kerry en Carsten uit Amsterdam wil graag een gezin vormen. Na een aantal vruchteloze pogingen in Nederland ontmoeten ze in Mexico draagmoeder Fabiola, die hen graag helpt hun wens te vervullen. De mannen gaan in zee met de organisatie New Life, die vanuit Georgië een netwerk onderhoudt van draagmoeders, eiceldonoren en klinieken waar vrouwen kunnen bevallen.

New Life organiseert uitsluitend de medisch kant van het proces. Voor bijvoorbeeld het papierwerk zijn ze aangewezen op een Nederlandse advocaat en een advocaat in Mexico. Die laatste blijkt geen goede keus. Ook komt naar voren dat de lokale medewerkster van New Life in Mexico er een eigen handeltje op na houdt. Ze perst wensouders af, ook Kerry en Carsten.

Zoektocht naar het vaderschap

De podcastserie Wensvaders volgt Kerry en Carsten gedurende vijf afleveringen van 40 minuten op hun zoektocht naar het vaderschap van Amsterdam naar Mexico en terug: mét hun pasgeboren tweeling Uta en Sounia. De mannen geven een beeld van hun gevoelens en hun intenties, hun persoonlijke omstandigheden en het taboe voor homo's om over gezinsvorming te praten.

Warme band met draagmoeder

Ze geven op eigen wijze vorm aan het begrip 'internationaal draagmoederschap', waarin ze tegen de gebruiken in wél een warme band ontwikkelen met draagmoeder Fabiola en contact zullen zoeken met de Mexicaanse vrouw die haar eicellen heeft gedoneerd.

Medische en ethische aspecten

In de serie komen behalve de vaders en de draagmoeder aan het woord:
- Pauline van Berkel uit Waalwijk, draagmoeder voor twee gaykoppels in Nederland.
- Myrthe Buitenhuis, maakster van de NPO-documentaireserie De Baby-industrie over 'internationaal draagmoederschap'.
- Wilma Eusman, advocate, ervaringsdeskundige en lid van de Staatscommissie Herijking ouderschap.

Met hen gaat Wensvaders in op persoonlijke, ethische, medische en juridische aspecten die gepaard gaan met vervullen van een kinderwens met een draagmoeder in het buitenland, en waarom in Nederland de mogelijkheden vooralsnog beperkt zijn. De posities van alle betrokken partijen komen aan de orde: wensouder, draagmoeder, eiceldonor, bemiddelingsbureau én het kind.

In bad in Amsterdam-Noord

De weg naar het kindergeluk van Kerry en Carsten is lang en kent vele spanningen en frustraties, maar in het laatste deel kunnen de kersverse vaders hun tweeling in bad doen in hun doorzonwoning in Amsterdam-Noord.

Luister gratis

De podcastserie Wensvaders is gemaakt door Peter de Ruiter. Klik naar alle afleveringen via www.luisterdoc.nl of via speciale apps voor podcasts (zoek op Luisterdoc). Luisteraars kunnen Kerry en Carsten benaderen voor advies via info@luisterdoc.nl.

RSS-feed Luisterdoc: http://feeds.soundcloud.com/users/soundcloud:users:80769891/sounds.rss

Zoek jij een zaaddonor of wensouder die bij je past?

  • Gecontroleerde profielen
  • Beveiligde website
  • Matching principe
  • Live Chat functie
  • Onbeperkt lidmaatschap