Eerste matchingsite voor wensmoeders wensvaders & zaaddonoren
Welkom, (Inloggen)

Staatscommissie Herijking ouderschap

Auteur: Harkema, d.d. 05-03-2015

Op 20 maart aanstaande organiseert Staatscommissie Herijking Ouderschap een bijeenkomst in Den Haag. Deze bijeenkomst gaat over vraagstukken rond meerouderschap, meeroudergezag en draagmoederschap.

Vorig jaar heeft staatssecretaris Teeven de Staatscommissie Herijking Ouderschap ingesteld. De commissie houdt zich bezig met juridische en maatschappelijke vraagstukken. Zo doen zij onderzoek naar draagmoederschap en meerouderschap en –gezag. Hierin zijn ook de manieren waarop juridisch ouderschap ontstaat en het recht op afstammingsinformatie van belang.

De commissie kijkt naar alles wat hierbij een rol kan spelen en beantwoordt de vraag of er veranderingen in regelgeving wenselijk zijn. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om de vraag of het wenselijk is dat er een regeling voor draagmoederschap komt of dat meerouderschap en meeroudergezag tot de mogelijkheden moeten behoren. Aansluistend wordt ook gekeken naar de noodzaak van wijzigingen op juridisch gebied.

Inmiddels heef de commissie al gesproken met een groot aantal experts uit verschillende vakgebieden. Om er zeker van te zijn dat er geen informatie of gezichtspunten over het hoofd wordt gezien, nodigt zij ook belanghebbenden en belangstellenden uit om vanuit eigen ervaring of kennis informatie te delen.

Zoek jij een zaaddonor of wensouder die bij je past?

  • Gecontroleerde profielen
  • Beveiligde website
  • Matching principe
  • Live Chat functie
  • Onbeperkt lidmaatschap