Eerste matchingsite voor wensmoeders wensvaders & zaaddonoren
Welkom, (Inloggen)

'Ik wil een kind' op NPO3

Auteur: Harkema, d.d. 20-11-2018

Op donderdag 15 november werd op NPO3 de kick-off van Ik wil een Kind uitgezonden. In deze serie volgt Lauren Verster stellen en singels met een kinderwens die niet volgens de traditionele manier vervuld kan worden. In deze kick-off werden de wensouders voorgesteld, waarna ze gedurende twee jaar zullen worden gevolgd. In 2019 zal de serie te zien zijn, welke uit zes delen zal bestaan.

Het mooie aan deze serie is dat vrijwel alle verschillende problemen en oplossingen worden getoond. Zo wordt er een heterostel gevolgd waarvan de vrouw om medische redenen niet zelf een kind kan dragen. Ook de problemen rondom de huidige wetgeving komen duidelijk in beeld. Met name wensouders die op zoek zijn naar een draagmoeder komen tegen de beperking aan dat dit niet openbaar mag worden aangeboden.
Om een draagmoeder te vinden zul je dus erg vindingrijk moeten zijn. Er zijn namelijk vrouwen die het heel fijn zouden vinden om een kind te dragen voor een ander. Ook in deze serie zal een draagmoeder worden gevolgd die een kind zal dragen voor een homostel.

Ook co-ouderschap, waar GaybyBoom zich primair op richt, komt aan de orde. Je krijgt een goed beeld van de voor- en nadelen en wat er allemaal bij komt kijken. Omdat er steeds meer kinderen op niet-traditionele wijze worden geboren, is het goed om hier zichtbaarheid aan te geven. Voor veel mensen lijkt het namelijk nog vanzelfsprekend om een kind te krijgen. Toch zijn er veel mensen die hier eerst hard voor moeten vechten. Deze serie geeft een goed beeld van de realiteit weer. Het laat veel hoop, maar ook wanhoop zien. Het is een emotionele rolercoaster wat gepaard gaat met veel verdriet en geluk.

In 2019 zal de gehele serie ze zien zijn op NPO3. Wij kunnen het niet afwachten!

Zoek jij een zaaddonor of wensouder die bij je past?

  • Gecontroleerde profielen
  • Beveiligde website
  • Matching principe
  • Live Chat functie
  • Onbeperkt lidmaatschap