Eerste matchingsite voor wensmoeders wensvaders & zaaddonoren
Welkom, (Inloggen)

Frankrijk keurt homohuwelijk goed

Auteur: Bos, d.d. 24-4-2013

De Franse Tweede Kamer heeft definitief ingestemd met het mogelijk maken van het homohuwelijk. Daarmee komt een einde aan een maandenlange parlementaire strijd.

De twee kamers van het Franse parlement waren al eerder akkoord gegaan met het homohuwelijk en met adoptie door homoparen. Daarna werd er nog een groot aantal amendementen op het wetsvoorstel ingediend, zodat er nog een keer moest worden gestemd.

Er stemden 331 parlementariërs voor en 225 tegen. Tien parlementsleden onthielden zich van stemming. De uitslag komt niet als een verrassing: de socialisten van president Hollande zijn in de meerderheid in het parlement.

Toets Grondwet

Minister van Justitie Taubira zei na de stemming dat de eerste homohuwelijken al in juni kunnen worden gesloten. Wel zit er volgens NOS-correspondent Ron Linker nog een addertje onder het gras.

De Constitutionele Raad gaat nog toetsen of de wet niet in strijd is met de Franse Grondwet. Experts voorzien op dat punt geen probleem, maar helemaal zeker is het niet, zegt Ron Linker.

Frankrijk is het veertiende land waar homo's kunnen trouwen.

Bron: NOS.nl

Zoek jij een zaaddonor of wensouder die bij je past?

  • Gecontroleerde profielen
  • Beveiligde website
  • Matching principe
  • Live Chat functie
  • Onbeperkt lidmaatschap