Eerste matchingsite voor wensmoeders wensvaders & zaaddonoren
Welkom, (Inloggen)

Deens donorzaad gewild onder Nederlandse vrouwen

Auteur: Jepma, d.d. 30-11-2016

Steeds meer Nederlandse vrouwen met een kinderwens kiezen voor een zaaddonor uit Denemarken. Het aanbod is daar vele malen groter dan in Nederland. Maar dit is niet de enige reden dat het Deense zaad populair is. Zo zou het donoren van zaad een minder groot taboe zijn onder de Denen.

Lange wachttijden in Nederland

Spermabanken in Nederland hebben niet altijd voldoende voorraad om tegemoet te komen aan de grote vraag naar zaaddonoren. Het wachten op een Nederlandse donor kan oplopen van twee maanden tot wel anderhalf jaar, zo meldt het AD. Voor Deens donorzaad geldt geen wachtlijst, nadat je het hier hebt besteld kun je het binnen een paar weken in huis hebben. Denemarken heeft de grootste spermabanken ter wereld in zijn bezit.

Tekort aan Nederlandse donoren

Hoewel zo’n duizend Nederlandse vrouwen jaarlijks een zaaddonor nodig hebben zijn nog geen driehonderd Nederlandse donoren beschikbaar. Niet zo gek dus, dat de vrouwen uitwijken naar buitenlandse opties. In Nederland staan negen spermabanken, bij vijf hiervan kunnen vrouwen terecht voor zaad uit het buitenland. Dit jaar zijn 103 vrouwen in Nederland zwanger geworden van Deens donorzaad.

Zaaddonoren bij GaybyBoom

De zaaddonoren die bij GaybyBoom staan ingeschreven kiezen er bewust voor om 'bekende' zaaddonor te worden. Zij willen al vanaf het begin contact met de moeder/ouders en het kind. 

Zoek jij een zaaddonor of wensouder die bij je past?

  • Gecontroleerde profielen
  • Beveiligde website
  • Matching principe
  • Live Chat functie
  • Onbeperkt lidmaatschap