Eerste matchingsite voor wensmoeders wensvaders & zaaddonoren
Welkom, (Inloggen)

Keuze voor bekende of onbekende zaaddonor

Wanneer je als lesbisch stel of als bam je kinderwens wil verwezelijken, gaat die gepaard met een aantal keuzes. De keuze die je onder andere moet maken is of je een bekende of onbekende zaaddonor wilt. Onderstaande bespreken we de meest voorkomende motieven in deze keuze.

Motieven zaaddonor via een spermabank

Een onbekende zaaddonor is een zaaddonor via een spermabank. Een donor van de spermabank is niet de vader van het kind. Hij is in geen enkele zin betrokken in de opvoeding van het kind. Er zijn verschillende motieven om te kiezen voor een zaaddonor via een spermabank. Onderstaand hebben we de twee meest voorkomende neergezet.

Motieven bekende zaaddonor

Een bekende zaaddonor is de zogehete C-donor. Je kent de zaaddonor, dit kan een bekende uit de omgeving zijn of bijvoorbeeld via deze site. Er zijn verschillende motieven om te kiezen voor een bekende zaaddonor. Onderstaand hebben we de drie meest voorkomende neergezet.

Contact tussen donor en kind

Het contact tussen de zaaddonor en het kind verschilt per gezin. Dit varieert van helemaal geen contact tot een donor die actief betrokken is bij de opvoeding. Het komt voor dat de donor een soort oom is die een paar keer per jaar op bezoek komt. Er kan ook sprake zijn van gestructureerd contact, denk aan een keer per maand. Als de zorg over een kind wordt gedeeld tussen twee gezinnen, bijvoorbeeld een lesbisch stel en een alleenstaande man, spreken we van co-ouderschap.

Motieven co-ouderschap

Bij co-ouderschap zijn er meestal drie of vier personen betrokken die samen een kind opvoeden. Onderstaand hebben we de twee meeste voorkomende motieven neergezet:

Zoek jij een zaaddonor of wensouder die bij je past?

  • Gecontroleerde profielen
  • Beveiligde website
  • Matching principe
  • Live Chat functie
  • Onbeperkt lidmaatschap