Eerste matchingsite voor wensmoeders wensvaders & zaaddonoren
Welkom, (Inloggen)

Kunstmatige inseminatie met donorzaad - KID

KID staat voor Kunstmatige inseminatie met donorzaad. Bij KID wordt alleen gebruik gemaakt van ingevroren en ontdooid donorzaad. Vlak voor de eisprong wordt bij de vrouw sperma ingebracht. Deze behandeling is pijnloos en de belasting is minimaal aangezien er ook geen medicijnen worden gebruikt.

KID biedt aan alleenstaande vrouwen, homo en lesbische stellen met een kinderwens de mogelijkheid om zwanger te worden. Daarnaast zijn er ook hetero paren die gebruik maken van KID, vaak hebben zij al meerdere vruchtbaarheidsbehandelingen ondergaan, waar geen zwangerschap uit is ontstaan, ook zij kunnen dan uitwijken naar KID. 

De kans op een zwangerschap is gemiddeld minder hoog als de overige vruchtbaarheidsbehandelingen en ligt rond de 10% per maand. Dit houdt in dat de behandeling vaker herhaald moet worden. Na 12 behandelingen is ongeveer 70% van de behandelde vrouwen zwanger.

Het moment van de KID in de menstruatiecyclus is erg belangrijk. Ontdooide zaadcellen leven korter dan verse zaadcellen en moeten daarom binnen twaalf uur voor de eisprong worden ingebracht om voor een bevruchting te kunnen zorgen. Er zijn twee mogelijkheden om hettijdstip van de eisprong te voorspellen: het uitvoeren van urine-LH-testen of het geven van een hCG-injectie.De KID wordt uitgevoerd op de dag nadat de LH-test positief is geworden of op 36-40 uur na de hCGinjectie, enkele uren voordat de eisprong optreedt. Het is gebruikelijk om KID gedurende zes maanden uit te voeren. Is er dan nog geen zwangerschap ontstaan dan wordt een baarmoederfoto gemaakt om te zien of de eileiders open zijn. Bij twijfel volgt daarna een kijkbuisoperatie.

Het belangrijkste doel van invriezen is het voorkomen van het overbrengen van infecties. Om het risico op een infectie te minimaliseren wordt zaad van een donor minimaal zes maanden ingevroren bewaard. Als blijkt dat de donor dan na herhaaldelijk testen, niet geïnfecteerd is met een besmettelijke ziekte,wordt ingevroren zaad vrijgegeven. Daarnaast heeft het invriezen van zaad het voordeel dat er altijd over kan worden beschikt. De ingevroren zaadvoorraad kan voor een tweede of derde kind worden gebruikt, u hoeft dan voor een behandeling niet lang te wachten.

Zoek jij een zaaddonor of wensouder die bij je past?

  • Gecontroleerde profielen
  • Beveiligde website
  • Matching principe
  • Live Chat functie
  • Onbeperkt lidmaatschap